Επικίνδυνη επιδείνωση του καιρού για αύριο Παρασκευή 10/06/2022. Αναλυτική πρόγνωση Αττικής.

Η μέρα στην Αττική θα ξεκινήσει με συννεφιασμένο καιρό, που κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα ανοίξει και θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Προς τις μεσημεριανές ώρες και μετέπειτα, θα έχουμε σοβαρή επιδείνωση του καιρού με την μεγαλύτερη πιθανότητα να εντοπίζεται στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού. Καταιγίδα ή καταιγίδες θα σαρώσουν εκείνα τα τμήματα της Αττικής (μικρή πιθανότητα να έχουμε την εμφάνιση φαινομένων ανατολικότερα), τα οποία θα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, λόγω της απότομης ενίσχυσης του ανέμου, των χαλαζοπτώσεων αλλά και την μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Το απόγευμα και το βράδυ θα έχουμε πολύ τοπικά φαινόμενα με την μορφή όμβρων ή τοπικών καταιγίδων, ξανά με έμφαση τα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού.
Στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι και το βράδυ δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι από πλευράς εμφάνισης φαινομένων. Θα υπάρξει όμως αραιή συννεφιά που κατά διαστήματα θα πυκνώνει, χωρίς όμως να είναι ικανή να δώσει φαινόμενα.

Παρακάτω ενδεικτικός χάρτης εντοπισμού της μεγαλύτερης πιθανότητας καταιγίδων:


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε σχέση με σήμερα ενώ προς το βράδυ θα υπάρξει πτώση.
Δηλαδή θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς κελσίου τοπικά. Στα βορειότερα τμήματα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στις περιοχές που πληγούν από τις ισχυρές καταιγίδες θα υπάρξει μεγάλη και απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Οι άνεμοι από το πρωί θα πνέουν με ενισχυμένη ένταση από νότιες διευθύνσεις όλη την ημέρα με εξασθένηση προς το βράδυ και αργότερα.

Δείξτε την απαραίτητη προσοχή κατά την διάρκεια των φαινομένων. Αυτά θα είναι κατά τόπους εξαιρετικά ισχυρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *