Έντονες καταιγίδες τις επόμενες ώρες στα δυτικά και βόρεια

Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη, ο άστατος καιρός και μάλιστα αναμένεται ένταση της αστάθειας στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά,όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις σε Θεσσαλία,Ήπειρο,δυτική Στερεά,δυτική και κεντρική Μακεδονία και να εκδηλωθούν καταιγίδες,τοπικά ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα,αρχικά στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινά τμήματα των προαναφερθείσων περιοχών.Καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη κυρίως τις απογευματινές ώρες,ενώ τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Στερεάς.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις εώς και 4-5 μποφόρ στα πελάγη,και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, αγγίζοντας του 30-33 στα ηπειρωτικά.

Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και στη Θεσσαλονίκη από τις μεσημβρινές ώρες και μετά,με κορύφωση των φαινομένων το απόγευμα όπου αναμένεται και ισχυρή καταιγίδα.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς με απότομη πτώση κατά τη διάρκεια των φαινομένων.Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς,με πρόσκαιρη ενίσχυση κατά τη διάρκεια των καταιγίδων.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια του νομού και υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί τοπική μπόρα μικρής διάρκειας.Η θερμοκρασία εώς 31 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι ασθενείς από νότιες διευθύνσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *