Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά την Τετάρτη 08/06/2022

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός και την Τετάρτη, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν την ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας περιμένουμε τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πιο πυκνές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπου ανά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικές καταιγίδες.

Το πρωί ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο καθώς βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και οι πρώτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά κοντά στα σύνορα Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου.

Το μεσημέρι και το απόγευμα οι καταιγίδες θα γενικευθούν και θα επηρεάσουν τα ορεινά και έπειτα και τα πιο πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου.

Ο προβλεπόμενος 3ωρος αθροιστικός υετός για νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν, ωστόσο οι καταιγίδες θα διατηρηθούν στη Δυτική Μακεδονία και τα σύνορα με τα Σκόπια, επηρεάζοντας το βράδυ επίσης την Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Θεσσαλία προτού εξασθενήσουν στο Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην Κεντρική Ελλάδα, ενώ δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή στα υπόλοιπα τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι θα συννεφιάσει και σύντομα θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή και πρόσκαιρη καταιγίδα στα Βορειοδυτικά – Βόρεια – Βορειοανατολικά τμήματα του Νομού. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27°C στο Κέντρο της Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *