Ισχυρή αστάθεια σε Θεσσαλονίκη & Αττική αύριο 06/06/2022- αναλυτική πρόγνωση

Σε συνέχεια της γενικής πρόγνωσης καιρού Ελλάδος, σοβαρή θα είναι η μεταβολή του καιρού αύριο Δευτέρα τόσο στο νομό Θεσσαλονίκης όσο και στο νομό Αττικής , ενώ στον πρώτο, θα υπάρχουν 2 φάσεις με έντονα φαινόμενα, με τη δεύτερη να είναι τη νύχτα προς την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά:

Θεσσαλονίκη: Ήδη από το πρωί ο καιρός θα καταστεί άστατος, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και/ή καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και τα ανατολικά του νομού. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα κυλήσουν με διαστήματα μπορών/καταιγίδων , πιο έντονες στα ανατολικά του νομού, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί από καταιγίδα και το κέντρο της πόλης, πιθανόν ισχυρή. Σοβαρή υποτροπή του καιρού αναμένεται τη νύχτα από τα ανατολικά προς τα δυτικά, με ισχυρές καταιγίδες, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, όχι μόνο λόγω της ραγδαίας βροχόπτωσης, αλλά και λόγω της έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας και των ριπαίων ανέμων που αναμένονται. Η υποτροπή αυτή δείχνει να διαρκεί έως το πρωί της Τρίτης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Αττική : Ο καιρός θα ξεκινήσει ζεστός και αίθριος, ωστόσο ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα βορειοδυτικά του νομού θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται μπόρες και καταιγίδες αρχικά στους ορεινούς όγκους και σχετικά γρήγορα και στα ενδότερα τμήματα. Ισχυρή καταιγίδα είναι πιθανό να εκδηλωθεί και μέσα στην Αθήνα αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κατά βάση από μεταβλητές διευθύνσεις και θα είναι ασθενείς, ωστόσο αναμένεται απότομη ενίσχυση αυτών στη διάρκεια της καταιγίδας. Η θερμοκρασία αρχικά δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή , όμως την ώρα των καταιγίδων αναμένεται να πέσει ραγδαία και βαδίζοντας προς την Τρίτη, να σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *