Σοβαρή επιδείνωση του καιρού τη Δευτέρα 06/06/2022 με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τη Δευτέρα, με εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας περιμένουμε καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα.

Το πρωί, με τη σταδιακή έλευση της διαταραχής, στη Βόρεια Ελλάδα θα επικρατούν νεφώσεις που τοπικά θα δίνουν πρόσκαιρες μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί αίθριος καιρός.

Ο προβλεπόμενος 3ωρος αθροιστικός υετός για νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS

Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα, καταιγίδες περιμένουμε στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από πλούσια ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές. Τα περισσότερα φαινόμενα φαίνεται να εντοπίζονται στη Θράκη.

Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα ξεκινήσει να παρουσιάζει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση την Κεντρική Μακεδονία, για την οποία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ να επηρεαστεί από οργανωμένο σύμπλεγμα πολύ ισχυρών καταιγίδων με κίνηση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Η κατανομή των φαινομένων τη νύχτα προς Τρίτη σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON-EU

Αργά το βράδυ και καθώς βαδίζουμε προς τα μεσάνυχτα ο καιρός θα βελτιωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, με μοναδική πιθανή εξαίρεση το βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τοπικά στην Πελοπόννησο, μικρή άνοδο στα παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου, στη Στερεά και την Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένεται κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *