Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας την Κυριακή 29/05/2022

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή στο Ιόνιο, καθώς και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ξημέρωμα περιμένουμε καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση τοπικές καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας, που σύντομα θα εξασθενήσουν.

Το πρωί βαθμιαία οι νεφώσεις στο Ιόνιο θα πυκνώσουν και σύντομα θα σημειωθούν βροχές στα νησιά του Ιονίου και σε τμήματα της Δυτικής Ελλάδας.

Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα ηπειρωτικά, και πιο συγκεκριμένα στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, καθώς και πιο τοπικά σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της βόρειας – βορειοδυτικής Πελοποννήσου (Αχαΐα). Τοπικά, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, πιθανόν να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις.

Η προβλεπόμενη κατανομή των φαινομένων το απόγευμα της Κυριακής σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON-EU

Από αργά το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο έως το βράδυ θα επηρεάζεται από τοπικές καταιγίδες η Κεντρική Μακεδονία και από τοπικές βροχές η Δυτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σύντομα και εκεί.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Με λίγες νεφώσεις και αυξημένη αίσθηση δυσφορίας θα ξεκινήσει η αυριανή μέρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ προοδευτικά, βαδίζοντας προς τις μεσημβρινές ώρες, οι νεφώσεις αρχικά στα δυτικά και βόρεια του νομού θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το απόγευμα, βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, αναμένεται να επηρεάσουν και την πόλη . Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Τα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλάζι, ενώ δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν σίφωνες στον Θερμαϊκό.

Οι προβλεπόμενες τιμές του δείκτη EHI (Energy Helicity Index) για το μεσημέρι της Κυριακής σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στη βορειοδυτική Ελλάδα η πτώση θα είναι αξιόλογη. Στην Αττική ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 30-31°C το μεσημέρι.

Υδροσίφωνες πιθανόν να παρατηρηθούν στο Ιόνιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *