Υποχώρηση της κακοκαιρίας και της σκόνης: Πρόγνωση καιρού για αύριο 19/04/2022

Η μεταβολή των τελευταίων 2 ημερών λαμβάνει τέλος στην χώρα μας σταδιακά από αύριο και συγκεκριμένα από το ξημέρωμα έως και το πρωί τα περισσότερα φαινόμενα που θα συνεχίσουν θα έχουν σταματήσει. Για αύριο λοιπόν Τρίτη 19/04/2022, αναμένουμε αρχικά διατήρηση του άστατου καιρού στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας, από την Πελ/σο έως και την Βόρεια χώρα χοντρικά. Από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες το τελευταίο κύμα βροχών (και χιονιού στα ορεινά) θα μετατοπιστεί ανατολικότερα σε συνδυασμό με μεγάλα ανοίγματα στον καιρό των περισσότερων περιοχών που επηρεάστηκαν από τις βροχοπτώσεις. Κάποιες συννεφιές κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα και νησιωτικά της χώρας μας θα επιμείνουν έως και το απόγευμα όμως τοπικές και αραιές. Δύναται σε πολύ τοπικό επίπεδο να δώσουν κάποια παροδικά και ασθενή φαινόμενα.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, όμως καθώς ο καιρός βελτιώνεται θα σημειωθεί σταδιακή άνοδο χωρίς αυτό να σημαίνει πως η αίσθηση της ψύχρας θα αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τις μέρες της κακοκαιρίας που μεσολάβησαν. Η άνοδος θα ξεκινήσει κυρίως από το μεσημέρι χάρη στα ανοίγματα που θα παρουσιάσει ο καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν με ασθενείς έως και μέτριες εντάσεις της τάξεως των 3-5 μποφόρ τοπικά και μόνο στα 6 μποφόρ. Σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα θα επικρατήσουν οι βοριάδες, όπου σε συνδυασμό με τα φαινόμενα και την συννεφιά θα προκαλούν μια μεγαλύτερη αίσθηση “ψύχους” σε σχέση με την πραγματική θερμοκρασία.

Για την Αττική αναμένουμε πρόσκαιρες βροχές τοπικού και ασθενή χαρακτήρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά μετά τα μεσάνυχτα κυρίως. Γρήγορα όμως θα υποχωρήσουν ενώ η συννεφιά θα παραμείνει έως και το πρωί κατα διαστήματα πυκνή με μερικά ανοίγματα. Μέχρι το πρωί τα μόνα φαινόμενα που θα παραμείνουν θα είναι αυτά της Πάρνηθας. Από το μεσημέρι και μετά θα υπάρξουν μεγαλύτερα ανοίγματα κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, όχι τόσο στην υπόλοιπη Αττική, ενώ κάποια πολύ ασθενη και παροδικά φαινόμενα έχουν μεγάλη πιθανότητα να παρατηρηθούν κυρίως στους ορεινούς όγκους αλλά και στην βόρεια Αττική. Μέχρι και το βράδυ δεν αναμένεται κάποια αλλαγή.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα με την σημερινή μέρα με μικρή άνοδο από το μεσημέρι και μετα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενώς, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις που σταδιακά θα στραφούν σε πιο νότιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *