Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές: Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 21-23/4/2022

Μετά το σχετικά ψυχρό μοτίβο των προηγουμένων ημερών, ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή που διανύουμε, αφού ήδη από σήμερα αναμένεται καλός καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και άνοδος της θερμοκρασίας. Ωστόσο δε θα λείψουν οι αραιές συννεφιές και τα ασθενή τοπικά φαινόμενα,όπως συνηθίζεται στα τέλη της Μεγάλης εβδομάδας.

Για αύριο Μ.Πέμπτη,αναμένεται καλός καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.Λίγες ασθενείς τοπικές βροχές ίσως εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές ώρες,όπως και στα νησία του Ιονίου τις βραδινές ώρες.Οι άνεμοι ασθενείς στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειανατολικές διευθύνσεις στα 4-6 μποφόρ,ενώ στο Ιόνιο νοτιάδες στα 5-6 και στα ανοιχτά εώς 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο,θα φτάσει τους 23-24 βαθμούς στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Την Μ.Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις,πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες πυκνότερες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο,όπου ίσως δώσουν και κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.Το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας,ωστόσο αργά το βράδυ αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις,στο Αιγαίο στα 3-5 και στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ,με εξασθένηση από το απόγευμα.Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο,θα αγγίξει και τους 25 βαθμούς το μεσημέρι τοπικά.

Το Μ.Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί περαιτέρω,αφού αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι κατά διαστήματα.Μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Ηπείρου στο πρώτο μισό της ημέρας.Οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία στους 23-25 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Τη Κυριακή του Πάσχα,με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία,αναμένεται ζεστός ανοιξιάτικος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος και ζεστός για το υπόλοιπο της Μεγάλης εβδομάδας,με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές με τη μορφή ψιχάλας τη Μ.Παρασκευή.Ασθενείς ανέμοι και θερμοκρασία στους 23-25 βαθμούς τις μεσημβρινές ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *