Σοβαρή μεταβολή του καιρού την Κυριακή 17/04/2022

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή, με γενικευμένες βροχές, τοπικά έντονες, καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ξημέρωμα περιμένουμε βροχές στο Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Το πρωί τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές, ενώ θα εξασθενήσουν από τη Δυτική Στερεά και την Ήπειρο και θα επεκταθούν επίσης στη Θράκη.

Το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ η κατάσταση θα διατηρηθεί όπως και νωρίτερα, ωστόσο οι βροχές θα ενταθούν περαιτέρω στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Θεσσαλία, το Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.

Η κατακόρυφη τομή της ατμόσφαιρας πάνω από την Αθήνα τις επόμενες ημέρες – Παρατηρούμε την ιδιαίτερα κορεσμένη ατμόσφαιρα σε μεγάλο υψομετρικό εύρος

Στην Αττική περιμένουμε κύμα βροχοπτώσεων τις επόμενες ώρες (μετά τα μεσάνυχτα προς Κυριακή), που σύντομα θα υποχωρήσει, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με τοπικές μπόρες. Από το μεσημέρι περιμένουμε νέα επιδείνωση, με βροχές οι οποίες τοπικά θα είναι έντονες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, εκτός των νοτιοανατολικών τμημάτων της. Στη Βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι η θερμοκρασία θα είναι κατά 8°C χαμηλότερα σε σχέση με σήμερα, Σάββατο, ενώ στην Κεντρική Ελλάδα κατά περίπου 5°C χαμηλότερη. Στο Κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Κυριακής η θερμοκρασία θα βρίσκεται περίπου στους 15-16°C.

Η κάθοδος των ψυχρότερων αερίων μαζών από τα βόρεια το μεσημέρι της Κυριακής

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικότερα την μεταβολή του καιρού μέσα από τους χάρτες της σελίδας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *