Μεταβολή του καιρού – Συνεχίζεται με “σκαμπανεβάσματα” ο Απρίλης – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 15-17/04/2022

Όπως είναι φυσιολογικό,ο Απρίλης συνεχίζεται με εναλλαγές ανοιξιάτικου ζεστού, αλλά και άστατου καιρού. Οι καλές καιρικές συνθήκες δε φαίνεται να κρατάνε για πολύ,αφού αναμένεται και πάλι μεταβολή από το Σάββατο με βροχές, ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Κυριακή.

Αναλυτικότερα,για αύριο Παρασκευή,διατηρείται ο ζεστός ανοιξιάτικος καιρός,ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να συννεφιάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και αργά το βράδυ ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα,αγγίζοντας τους 24-26 βαθμούς στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.Οι άνεμοι ασθενείς και μόνο στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι-βορειανατολικοί στα 3-5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά στα 6-7 μποφόρ.

Το Σάββατο αναμένεται νεφελώδης καιρός ήδη απ’την αρχή της ημέρας στο σύνολο της χώρας.Τοπικές βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν το πρωί στα κεντρονότια ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο.Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά,με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά σε νότιο Ιόνιο και Πελοπόννησο και μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου,η Στερεά Ελλάδα,η Θεσσαλία,η Ήπειρος, ενώ πιο τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από το απόγευμα και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο και από ανατολικές-νοτιανατολικές διευθύνσεις στα 3-5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά στα 6-8 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να μεταβληθεί αφού το μεσημέρι θα αγγίξει και πάλι τους 23-25 βαθμούς τοπικά.

Εντονότερα φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τη Κυριακή στο σύνολο της χώρας,ωστόσο θα γίνει αναλυτικότερη αναφορά σε νεότερο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *