Διατήρηση του καλού καιρού στην χώρα μας. Πρόγνωση καιρού για 12/04/2022.

Για αύριο Τρίτη 12/04/2022 δεν περιμένουμε κάποια μεταβολή στην χώρα μας, αντιθέτως η καλοκαιρία θα συνεχίσει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Έως και το πρωί λοιπόν, αναμένεται ξαστεριά σχεδόν παντού, με ελάχιστες τοπικές συννεφιές στο Αιγαίο, όπου έως και το πρωί θα επιμείνουν στην ανατολική και κεντρική Χαλκιδική, την νοτιοανατολική Εύβοια και τις Σποράδες. Μεγάλη πιθανότητα επίσης για πρόσκαιρες συννεφιές εμφανίζει το νοτιοδυτικό κομμάτι της Πελ/σου.
Μέχρι και το βράδυ οι μόνες αλλαγές που αναμένονται είναι να διαλυθούν οι συννεφιές στα προαναφερθέντα τμήματα από νωρίς το μεσημέρι και μετά, ενώ θα δημιουργηθούν νέες συννεφίες σε όλο σχεδόν το δυτικό τμήμα της Πελ/σου και την δυτική Στερεά Ελλάδα. Μεγάλη πιθανότητα για τοπικό όμβρο βροχής κυρίως στην Κεντροβόρεια Πελ/σο. Από νωρίς το βράδυ όμως περιμένουμε ξαστεριά σε όλη την χώρα.
Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς σχεδόν σε όλη την χώρα εκτός της νοτιοανατολικής που θα πνέουν με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα ασθενής έντασης κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας.
Η θερμοκρασία έως και το πρωί θα βρίσκεται σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα (θα επικρατήσει κατά κύριο λόγο ψύχρα κυρίως στην Βόρεια και κεντρική χώρα), ενώ το μεσημέρι θα ζεστάνει λόγω της ηλιοφάνειας (14-17 βαθμούς μέσο όρο) και των ασθενών ανέμων εκτός των παραθαλάσσιων τμημάτων της Ελλάδας.

Στην Αττική δεν αναμένεται τίποτα από πλευράς φαινομένων ή συννεφιάς (εκτός του νοτιοανατολικού τμήματός της, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές πρόσκαιρες συννεφιές από το μεσημέρι).
Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’όλη την διάρκεια της μέρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις μικρής έντασης, ενώ από αργά το πρωί θα στραφούν κυρίως από την κεντρική Αττική και προς τα παραθαλάσσια τμήματα σε ασθενείς νοτιάδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-9 βαθμούς το ξημέρωμα έως και 14-16 βαθμούς το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *