Κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή 10/04/2022

Κακοκαιρία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στη χώρα μας την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ξημέρωμα αναμένεται καλός καιρός, ωστόσο καθώς βαδίζουμε προς τις πρώτες πρωινές ώρες θα ξεκινήσουν οι πρώτες βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, οι οποίες το πρωί θα επεκταθούν στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιο τοπικά στη Μακεδονία και τη Θράκη, συνοδεία καταιγίδων.

Το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές, ενώ θα επηρεαστούν επίσης το υπόλοιπο Ιόνιο, η Θεσσαλία και τα φαινόμενα θα γενικευθούν και θα ενταθούν περισσότερο στη Μακεδονία.

Το βράδυ το κυρίως μέτωπο της κακοκαιρίας θα μετατοπιστεί ανατολικότερα επηρεάζοντας κυρίως τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο τοπικές μπόρες θα συνεχίσουν να σημειώνονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ιδιαίτερα μετά το απόγευμα όταν τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα κατέλθουν έως τα 1000-1200 μ. κατά μέσο όρο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα, ενώ στην Ανατολική Στερεά και το Αιγαίο η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει λιγότερο αισθητή.

Στην Αττική περιμένουμε καλό καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις ανά διαστήματα, ενώ ο υδράργυρος το μεσημέρι θα αγγίξει τους 21°C στο Κέντρο της Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *