Βελτιωμένος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας με νέα μεταβολή τη Κυριακή – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 8-9/4/2022

Μετά την σύντομη μεταβολή του καιρού, η σκόνη και οι λασποβροχές υποχωρούν και η άνοιξη επανέρχεται δριμύτερη το προσεχές διήμερο στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά για αύριο Παρασκευή,αναμένεται βελτιωμένος και ηλιόλουστος καιρός στο σύνολο της χώρας με καθαρή διαύγεια στην ατμόσφαιρα,αφού η σκόνη εκτοπίστηκε από το δυτικό ρεύμα που πνέει τις τελευταίες ώρες στη χώρα. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα φτάσει ακόμα και τους 25-26 βαθμούς στα ηπειρωτικά και οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί,και μόνο σε νότιο Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί στα 5-7 μποφόρ.

Το Σάββατο διατηρείται ο καλός καιρός και μόνο στο νότιο Αιγαίο αναμένονται παροδικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι.Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα,αγγίζοντας και τους 27 τοπικά στα ηπειρωτικά το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς στα 5-6 μποφόρ στα πελάγη.

Μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά αναμένεται τη Κυριακή με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά,κεντρικά και τα βόρεια αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική αναμένεται καλός καιρός το επόμενο τριήμερο με ηλιοφάνεια και διαυγή ατμόσφαιρα.Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 25 βαθμούς το μεσήμερι της Παρασκευής με παρόμοιες συνθήκες και το Σάββατο,ενώ τη Κυριακή θα πέσει λίγο, αγγίζοντας ωστόσο τους 21-22 βαθμούς το μεσημέρι,με παράλληλη ενίσχυση των δυτικών ανέμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *