Νέα μεταβολή του καιρού αύριο Πέμπτη 07/04/22- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Νέα πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Πέμπτη, αρχικά στη νότια/ανατολική ηπειρωτική χώρα και εν συνεχεία στα δυτικά , κεντρικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες- κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Ουσιαστικά , θα υπάρχουν 2 χρονικά διαστήματα με εκδήλωση φαινομένων στον Ελλαδικό χώρο. Πρώτον, το ξημέρωμα και το πρωί οι νεφώσεις που θα έχουν καλύψει την περιοχή της Πελοποννήσου , της ανατολικής Στερεάς Ελλάδος , των Κυκλάδων και τμήματος του νοτιοανατολικού Αιγαίου, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές , συνοδεία σκόνης. (λασποβροχές).

Η πρωινή ζώνη των φαινομένων με βάση το μοντέλο Icon.

Δεύτερον, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στα βορειοδυτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα αυτά να επεκτείνονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην υπόλοιπη δυτική, βόρεια και κεντρική χώρα . Έτσι, αν και κατά τη μετάβαση τους ανατολικότερα θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα, υπάρχει μέτρια πιθανότητα και για πρόσκαιρες καταιγίδες, ειδικά στην δυτική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία ( Χαλκιδική – Θερμαικός) , το Θρακικό, τη Θράκη και τη βόρεια Εύβοια. Οι βροχές θα εμπεριέχουν σημαντική ποσότητα σκόνης.

Η δεύτερη ζώνη φαινομένων νωρίς το μεσημέρι αύριο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, σταδιακά στρεφόμενοι σε δυτικούς με προοδευτική ενίσχυση έως τα 5-6 bf , ειδικά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. H θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή πτώση ειδικά στα νότια, τα βορειοδυτικά και τα ανατολικά, αλλά σε παρόμοια με τα σημερινά επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα.

Αττική: Με νεφώσεις, τοπικές βροχές (λασποβροχές) και ασθενείς ανέμους θα ξεκινήσει η Πέμπτη στο νομό, ενώ προοδευτικά η ζώνη αυτή των φαινομένων θα υποχωρήσει και το μεσημέρι είναι πιθανό να αναπτυχθεί αστάθεια στα βόρεια του νομού. Αυτό σημαίνει ότι ο καιρός στο κέντρο και γενικά στο Λεκανοπέδιο θα βελτιωθεί γρήγορα, ενώ στα βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι/νοτιοανατολικοί ασθενείς, στρεφόμενοι μέσα στη μέρα σε δυτικούς με τάσεις ενίσχυσης προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 13 έως 20 oC.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *