Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού: Πρόγνωση Ελλάδας για αύριο 05/04/2022.

Η μέρα θα ξεκινήσει ήδη από το ξημέρωμα με καλό καιρό, μερικώς συννεφιασμένος στην κεντροβόρεια χώρα, που σταδιακά θα πυκνώσει και θα δώσει τα πρώτα ήπια φαινόμενα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Καθώς προχωράμε μέσα στην ημέρα έως και νωρίς το πρωί τα φαινόμενα αυτά θα μετατοπιστούν βορειότερα, επηρεάζοντας σχεδόν όλη την Μακεδονία, την κεντρονότια Θράκη αλλά και την Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα αυτά πρόσκαιρα θα έχουν και μέτρια ένταση.
Στην υπόλοιπη χώρα έως και το πρωί, αλλά και γενικότερα δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη μεταβολή του καιρού.


Κάποιες συννεφιές θα παραμείνουν όμως κυρίως στην κεντρική χώρα στην υπήνεμη πλευρά του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας, ήτοι στα ανατολικά/βορειοανατολικά της οροσειράς της Πίνδου.
Και στην Εύβοια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατηρηθούν από αυτήν την νέφωση πολύ ήπιες βροχές εντός της ημέρας κυρίως μετά το μεσημέρι.

Η σκόνη καλά κρατεί στην χώρα μας αφού μετά το πρωί θα παρουσιαστεί άλλη μια καλή μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, η οποία θα προκαλέσει και πάλι θολούρα σε πολλές περιοχές στην χώρα μας.
Μεγάλη η πιθανότητα τα φαινόμενα του ξημερώματος να έχουν μια μικρή περιεκτικότητα σκόνης.

Οι θερμοκρασίες στην χώρα μας δεν αναμένεται να αλλάξουν, αφού θα έχουμε ζέστη για την εποχή που διανύουμε φτάνοντας τοπικά και τους 25-27 βαθμούς κελσίου.
Το πρωί φυσικά θα επικρατεί ψύχρα σε πολλές περιοχές κυρίως στα κεντροβόρεια τμήματα της χώρας μας.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Οι βοριάδες θα επικρατήσουν και στο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο μέχρι μέτρια ένταση, ενώ στα ηπειρωτικά και γενικότερα εντός της στεριάς δεν αναμένονται άνεμοι πάνω από 3-4 μποφόρ, εκτός των παραθαλάσσιων τμημάτων.

Στην Αττική δεν αναμένεται κάποια μεταβολή του καιρού όπως και τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξει όμως συννεφιά παροδικά αυξημένη κυρίως στα βόρεια του νομού, που πρόσκαιρα θα πυκνώσει το μεσημέρι λίγο παραπάνω σχεδόν σε όλη την Αττική αλλά γρήγορα θα υποχωρήσει ανατολικότερα χωρίς να αφήσει κανένα φαινόμενο. Κάποιες τοπικές συννεφιές όμως θα παραμείνουν έως και το βράδυ κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-13 έως και 17-19 βαθμούς κελσίου στο λεκανοπέδιο της Αθήνας. Στα βόρεια τμήματα του νομού η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν με χαμηλές εντάσεις βορειοανατολικής διεύθυνσης σε όλο τον νομό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *