Αποχωρεί ο Χειμώνας, έρχεται σταδιακά η Άνοιξη. Πρόγνωση καιρού επόμενων ημερών.

Το κύκνειο άσμα του φετινού χειμώνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην ανατολική και νότια χώρα με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ορισμένα ημιορεινά τμήματα. Το κρύο και ο βοριάς επιμένουν για ακόμα μια μέρα, αλλά όχι για πολύ. Από ό,τι φαίνεται η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας σήμερα, θα είναι ουσιαστικά και η τελευταία ημέρα του φετινού “μεγάλου” χειμώνα.

Αύριο Πέμπτη θα διατηρηθεί το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, σε μικρότερες ωστόσο εντάσεις, ενώ μέσα στην ημέρα η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα οι βροχές θα σταματήσουν και ο καιρός θα καταστεί γενικά αίθριος, με εξαίρεση την περιοχή του νοτίου Αιγαίου, όπου θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλώνονται στην αρχή της ημέρας βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Όμως και εκεί από νωρίς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Την Παρασκευή, ανήμερα της 25ης Μαρτίου , θα είναι η πρώτη ανοιξιάτικη μέρα σε απόλυτη συμφωνία με το ημερολόγιο, με τους ανέμους να είναι ασθενείς, τον ουρανό γαλανό και τον υδράργυρο το μεσημέρι να ξεπερνά στα ηπειρωτικά τους 21c. Η θερμοκρασία θα ανέβει κοντά σε διψήφιες ( και στα νότια σε διψήφιες τιμές) και τις νυχτερινές/πρωινές ώρες , “αφήνοντας πίσω” τις πολύ κρύες νύχτες των τελευταίων εβδομάδων.

Το Σάββατο αναμένεται πρόσκαιρη , μικρή μεταβολή των καιρικών συνθηκών, η οποία όμως δε θα γίνει τόσο αισθητή τις θερμές ώρες της ημέρας ,όπου ο υδράργυρος θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται νεφώσεις από τα βόρεια/βορειοδυτικά και μικρή ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Οι νεφώσεις στα ανατολικά και νότια της χώρας μας θα παραμείνουν περισσότερες ώρες, δίνοντας πιθανόν και τοπικά , ασθενή φαινόμενα στα ορεινά.

Την Κυριακή αναμένονται επίσης νεφώσεις -κατά βάση μέσων / υψηλών υψών – ωστόσο οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ξανά και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα ανέβουν αρκετά.

Πιο αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα υπάρξει αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *