Τοπικά έντονες βροχές και χιονοπτώσεις στην Αττική την Τρίτη 22/03/2022

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI

Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Αττική από το απόγευμα της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά, η Τρίτη θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις και σχετικά καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές στα άκρα ανατολικά, όπως π.χ. το Λαύριο, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται βροχοπτώσεις, καθώς και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μ.

Καθώς βαδίζουμε προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώνουν από τα βόρεια και βαθμιαία προς το απόγευμα θα ξεκινήσουν να σημειώνονται βροχές, αρχικά από τα βόρεια και σύντομα και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανόν να έχουν ένταση, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος τουλάχιστον έως και το βράδυ.

Η προβλεπόμενη αθροιστική χιονόπτωση στην Αττική την Τρίτη σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης υπερυψηλής ανάλυσης του weatherathens

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα και το βράδυ σε όλα τα τμήματα της Αττικής πάνω από τα 700 μ., ενώ τοπικά λόγω καθοδικών ρευμάτων από καταιγιδοφόρα νέφη πιθανόν τα υψόμετρα χιονόπτωσης να κατέρχονται πρόσκαιρα έως τα 550-600 μ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αγγίζοντας τους 11°C το μεσημέρι στο Κέντρο της Αθήνας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *