Πανελλαδική πρόγνωση καιρού για αύριο 22/03/2022

Για αύριο ημέρα Τρίτη περιμένουμε αρχικά ξαστεριά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τα νησιά των κυκλάδων, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη, όπου στην αρχή της ημέρας θα επικρατούν νεφώσεις με λίγα τοπικά φαινόμενα σε μορφή χιονόπτωσης κυρίως στους ορεινούς όγκους. Τα υψόμετρα χιονόπτωσης κατά μέσο όρο θα συναντώνται πάνω από τα 400-500 μέτρα ενώ στα νησιά άνω των 600μ. Πιο τοπικά θα παρατηρηθούν και άνω των 300-350 μέτρων κυρίως σε περιοχές της ανατολικής στερεάς και της Εύβοιας.
Όσο προχωραμε μέσα στην ημέρα έως και τις πρώτες προμεσημβρινές ώρες περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση στις προαναφερθείσες περιοχές με βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τοπικά θα παρατηρηθούν και χιονοκαταιγίδες που δεν αποκλείεται να ρίξουν πρόσκαιρα τα υψόμετρα χιονόπτωσης χαμηλότερα από τα ημιορεινά.
Φαινόμενα επίσης πιο τοπικού χαρακτήρα θα παρατηρηθούν πρόσκαιρα και στην Χαλκιδική, την Πιερία την Λάρισα την Μαγνησία αλλά και στον ορεινό όγκο της ηπειρωτικής χώρας κυρίως στην κεντρική στερεά. Οι χιονοπτώσεις δεν θα καταφέρουν να κάνουν την εμφάνιση τους στα πεδινά. Αυτές θα αφορούν κυρίως τα ημιορεινά και ορεινά.
Η επιδείνωση αυτή θα κρατήσει μέχρι και τις βραδινές ώρες ενώ από το απόγευμα θα παρατηρηθούν φαινόμενα και στις περιοχές της Θράκης με χιονοπτώσεις να εντοπίζονται κατά κύριο λόγο πάνω από τα 500 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σε όλη την παραθαλάσσια χώρα, ενώ πιο κεντρικά από μεταβλητές διευθύνσεις. Στις περιοχές του Αιγαίου οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν τις ώρες της επιδείνωσης και θα φτάσουν τοπικά τα 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί ιδιαίτερα σε σχέση με την σημερινή μέρα. Αναμένονται συνθήκες παγετού στους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους της χώρας ενώ απο το πρωί η θερμοκρασία θα παρουσιάση μικρή άνοδο. Κατά της ώρες της επιδείνωσης αναμένεται πτώση αναλόγως την ένταση των φαινομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *