Χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα το Σάββατο 12/03/2022

Συνεχίζεται και αύριο, Σάββατο, για τέταρτη ημέρα ο χιονιάς που επηρεάζει τη χώρα μας από την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου περιμένουμε τοπικές χιονοπτώσεις στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και εν μέρει στη Θράκη, ενώ στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα βρεθούν τμήματα της Χαλκιδικής, η Μαγνησία, η Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος, ορισμένα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη. Στα πεδινά της Κρήτης αναμένεται κυρίως βροχή ή εναλλαγές χιονιού με χιονόνερο.

Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζεται το προβλεπόμενο είδος του υετού για το μεσημέρι του Σαββάτου. Παρόμοιους χάρτες μπορείτε να βρείτε στην ενότητα “Χάρτες” της σελίδας μας.

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα έντονες θα δεχθούν και μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα, ο Βόλος, η Χαλκίδα, η Λαμία και η Λιβαδειά.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην Εύβοια, όπου αναμένονται πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζεται η προβλεπόμενη αθροιστική χιονόπτωση για το Σάββατο σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης υπερυψηλής ανάλυσης του weatherathens, με είσοδο δεδομένα από το προγνωστικό μοντέλο ICON-EU:

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ίδια χαμηλά επίπεδα με σήμερα, Παρασκευή.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική, ακόμη και στο Κέντρο της Αθήνας.

Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική πρόγνωση της σελίδας μας για την Αττική παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *