Ο καιρός στη χώρα αύριο Καθαρά Δευτέρα-Πέφτει η θερμοκρασία

Άστατος με τοπικές βροχές αναμένεται ο καιρός αύριο Δευτέρα,με έμφαση την ηπειρωτική χώρα από το μεσημέρι και μετά,ωστόσο δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ στη βόρεια χώρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από βορρά προς νότο.

Πιο αναλυτικά η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.Λίγες ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική θεσσαλία και τη κεντροβόρεια Εύβοια. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι,οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή και τοπικές καταιγίδες με έμφαση το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά,ενώ πιο τοπικά φαινόμενα θα έχει η Πελοπόννησος,η υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα,η Θεσσαλία και η Μακεδονία. Περισσότερα φαινόμενα αναμένεται να έχουν η Χαλκιδική,η ανατολική Μακεδονία,η Θράκη, οι Σποράδες και το ανατολικό Αιγαίο τις βραδινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας,της Μακεδονίας και της Θράκης.Ενδεικτικά στα ορεινά της Πελοποννήσου πάνω από τα 1000-1200μ,στη Στερεά Ελλάδα πάνω από τα 1000μ,στη Θεσσαλία πάνω από τα 800μ,ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη,χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται ακόμα και πάνω από τα 400-600μ. Με την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αργά το βράδυ,τα χιόνια αναμένεται να φτάσουν και σε σχεδόν πεδινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας(πάνω από τα 200-250μ). Στον Έβρο οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (200μ),τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας,ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί,με εξαίρεση το νότιο-νοτιανατολικό Αιγαίο που θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες,με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Λίγα χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση,δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς το μεσημέρι.

Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζεται η προβλεπόμενη αθροιστική χιονόπτωση για την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης υπερυψηλής ανάλυσης του weatherathens.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *