Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Τρίτη 01/03/2022

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, καθώς διαταραχή στη μέση τροπόσφαιρα βρίσκεται πάνω από τη νοτιοανατολική Ευρώπη επηρεάζοντας με βροχές και χιόνια και την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν ο κεντρικός ηπειρωτικός κορμός (ειδικότερα η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Κεντρική Στερεά) και η Κρήτη, ενώ βροχές θα σημειωθούν επίσης στην υπόλοιπη Μακεδονία, την Ήπειρο, την υπόλοιπη Στερεά, το Ιόνιο και τις Κυκλάδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας. Στην Κεντρική Μακεδονίας πιθανόν τοπικά να χιονίσει έως τα πεδινά (κυρίως στη Κοιλάδα του Αξιού), ενώ σε άλλα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας πιθανόν πρόσκαιρα τα χιόνια να κατέλθουν έως και τα 200 μ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφελώδη καιρό με τοπικές βροχοπτώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 900 μ. (το βράδυ πιθανόν 100-200 μ. χαμηλότερα).

Στους παρακάτω χάρτες απεικονίζεται η προβλεπόμενη αθροιστική χιονόπτωση για την Τρίτη σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης υπερυψηλής ανάλυσης του weatherathens.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *