Χειμερινή η είσοδος του Μάρτη – Πρόγνωση Δευτέρας 28/02

Με χειμερινή διάθεση δείχνει να μας αποχαιρετά ο Φλεβάρης και να μπαίνει ο Μάρτιος στη χώρα μας. Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι άστατος και οι χιονοπτώσεις θα κατέλθουν πολύ χαμηλά στη βόρεια και κεντρική χώρα.

Αύριο Δευτέρα o καιρός στη χώρα μας θα είναι νεφελώδής , ιδίως στα κεντρικά/ νότια και βορειοανατολικά, με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά , αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θράκης ( ν. Έβρου ) τις πρωινές ώρες. Αξιοσημείωτα φαινόμενα αναμένονται στη δυτική /κεντρική Στερεά, με χιονοπτώσεις στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα. Στη βορειοδυτική και την υπόλοιπη βόρεια χώρα , στη Θεσσαλία και στο β. Ιόνιο ο καιρός θα είναι αρχικά βελτιωμένος, ωστόσο από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει και πάλι να επιδεινώνεται , κυρίως στους ορεινούς όγκους ή κοντά σε αυτούς, οπότε στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη βορειοδυτική Θεσσαλία αναμένονται προοδευτικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά /ημιορεινά τμήματα έως και τα 500-600μ περίπου ( στην Ήπειρο τα φαινόμενα θα αφορούν τα ανατολικά της τμήματα και οι χιονοπτώσεις θα είναι λίγο ψηλότερα, στα 700-800μ).

Τη νύχτα προς την Τρίτη αναμένεται προοδευτική επιδείνωση του καιρού και στην κεντρική Μακεδονία και την υπόλοιπη βόρεια Θεσσαλία, με τις χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνιση τους αρχικά έως και στα 500μ περίπου.

Αξιόλογες θα είναι οι βροχές στις δυτικές Κυκλάδες και την ανατολική Πελ/νησο, ενώ στην ανατολική Στερέα και την Εύβοια αναμένεται ένα διάστημα με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά (ασθενής – μέτρια ένταση) αύριο το πρωί – μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο ισχυροί , ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια χώρα και πτώση στα υπόλοιπα τμήματα.

Ο καιρός αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον την Τρίτη και την Τετάρτη , με τις χιονοπτώσεις τοπικά να είνα αξιόλογες και να κατέρχονται και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας , της Θεσσαλίας και ενδεχομένως της βόρειας Στερεάς. Σε αυτή τη φάση και ιδίως την Τετάρτη, το χιόνι θα κάνει την επανεμφάνιση του και στα ορεινά της Αττικής ( εκτός της Πάρνηθας – Κιθαιρώνα ) αλλά και σε ορισμένα ημιορεινά τμήματα. Νέα ενημέρωση αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *