Πρόγνωση καιρού Τρίτης 16/1 και Τετάρτης 17/1

Μετα το πέρας της δεύτερης ψυχρής εισβολής από χθες Δευτέρα σημειώθηκε άνοδος της θερμοκρασίας ενώ δεν έλειψαν και οι βροχές και οι χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψομετρα στα ορεινά ηπειρωτικά.

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και την Τρίτη με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιο αναλυτικά περιμένουμε στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Παροδικές τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Ενδεχομένως νωρίς τα ξημερώματα και στα δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας. Στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και στις Σποράδες θα σημειωθούν βροχές τοπικού χαρακτήρα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα Βόρεια τους 13 με 15°C ενώ στα Κεντρικά και Νότια τους 16 με 19°C. Στα νησιά τους 19°C.

Οι ανεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν το απόγευμα σε βόρειους βορειοανατολικούς.

Αττική

περιμένουμε εναλλαγή ηλιοφάνειας με συννεφιά. Ίσως εκδηλωθούν αργά το απόγευμα τοπικοί όμβροι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 18°C και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Αναμένουμε τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 3 έως 11°C και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Τετάρτη 17/1

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν καθώς αναμένονται βροχές κυρίως στα Δυτικά της χώρας καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα φτάσει τους 12 με 15°C και στα Κεντρικά και Νότια τους 16 με 19°C.

Οι ανεμοι θα πνέουν νότιοι Νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ. Τοπικά θα φτάσουν έως 6. Στο Αιγαίο στην αρχή βοριάδες και στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός του Σαββατοκύριακου καθώς αλλάζει παλι το σκηνικό αφού υπάρχει κατάβαση πολικών αεριων μαζών από μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη. Έτσι αναμένεται αισθητή πτώση του υδραργύρου και χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *