Νέος γύρος βροχών και καταγίδων από αύριο στην Αττική. Πρόγνωση 17/06/2023

Αύριο η μέρα θα ξεκινήσει με γενικά ήπιες καιρικές συνθήκες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ γύρω από αυτό θα παρατηρούνται συννεφιές κατά διαστήματα αυξημένες.

Κατά τις πρωινές ώρες θα παρατηρηθούν τοπικές βροχές κυρίως στους ορεινούς όγκους, οι οποίες θα έχουν παροδικό χαρακτήρα.
Νωρίς το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί ραγδαία όχι όμως σε όλη την Αττική. Τα νότια και νοτιοδυτικά του νομού δεν θα επηρεαστούν πέραν από τοπικές βροχές μέχρι και το απόγευμα.
Τα βόρεια/βορειοανατολικά και ανατολικά του νομού θα επηρεαστούν από γενικευμένες βροχές και καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Στα Δυτικά του νομού θα έχουμε βροχές παροδικά ισχυρές (μικρή πιθανότητα για καταιγίδα).
Αργά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, ενώ ο καιρός θα έχει ανοίξει, γρήγορα θα έχουμε νέο γύρο βροχών και καταιγίδων αυτή τη φορά στα κεντρικά και νοτιοδυτικά/νότια τμήματα της Αττικής.
Το βράδυ θα παρουσιάσουν ύφεση τα φαινόμενα χωρίς όμως να λείπουν και πάλι λίγες τοπικές βροχές στους ορεινούς όγκους στα βόρεια του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ασθενή ένταση στρεφόμενοι σε νότιους στα νότια προάστια. Οι βοριάδες θα γενικευθούν κατά τις βραδινές και μετέπειτα ώρες της αυριανής ημέρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις εξαιτίας των μεγάλων και απότομων αλλαγών του καιρού ακόμα και σε τοπικό βαθμό. Στο λεκανοπέδιο θα φτάσει η θερμοκρασία και τους 28 βαθμούς κελσίου πρωτού ξεκινήσουν τα φαινόμενα, ενώ στα γύρω προάστια και τμήματα της Αττικής δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 26 βαθμούς ο υδράργυρος.
Κατά την διάρκεια των φαινομένων η θερμοκρασία θα πέσει και κάτω από τους 20 βαθμούς κελσίου.

Προσοχή στις έντονες τοπικά βροχοπτώσεις που ενδεχομένως να προκαλέσουν μικροπροβλήματα στις μετακινήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *