Εντυπωσιακή επιδείνωση του καιρού από αύριο για την Αττική! Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 11/06/2023

Η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιασμένο καιρό κατά τόπους, κυρίως περιμετρικά του λεκανοπεδιού της Αττικής. Κατα τις πρωινές προς τις μεσημεριανές ώρες η συννεφιά θα υποχωρήσει από τα κεντρικά της Αττικής, αντιθέτως προς την Βορειοδυτική και Βόρεια Αττική αυτή θα πυκνώσει.

Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα έχουμε τοπικές καταιγίδες οι οποίες προς την Βορειοδυτική Αττική θα είναι ισχυρές. Σύντομη αλλά ισχυρή καταιγίδα θα έχουμε και στα Βόρεια-Βορειοανατολικά τμήματα του νομού, κυρίως προς τους ορεινούς όγκους. Πέρασμα βροχών θα έχουμε και στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα του λεκανοπεδίου, χωρίς όμως διάρκεια ή μεγάλη ένταση.

Το απόγευμα ενώ τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει από τις περισσότερες περιοχές, νέος γύρος βροχών και καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει εκ νέου τα ίδια τμήματα του νομού τα οποία θα επεκταθούν και σε δυτικότερα τμήματα. Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα οι καταιγίδες του απογεύματος να επηρεάσουν και τα Δυτικά-Βορειοδυτικά-Βόρεια τμήματα του λεκανοπεδίου χωρίς όμως ισχυρή ένταση.

Από το βράδυ θα βελτιωθεί σταδιακά ο καιρός, με κάποιες τοπικές βροχές να επιμένουν στα ορεινά τμήματα της Βόρειας κυρίως Αττικής.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 18-20 έως τους 27-28 βαθμούς κελσίου ενώ τοπικά θα φτάσει και τους 29. Κατά την διάρκεια των καταιγίδων η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πρόσκαιρη αλλά έντονη πτώση της τάξεως των 5-10 βαθμών κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι και το πρωί χωρίς ιδιαίτερη ένταση (άπνοια θα επικρατήσει σε μερικά τμήματα του λεκανοπεδίου). Τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ ενώ προς το απόγευμα μέχρι και το βράδυ θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις.

Προσοχή απαιτείται κατά την διάρκεια των καταιγίδων. Οι καταιγίδες αυτές θα συνοδευτούν τοπικά από χαλάζι μικρού μεγέθους, ριπαίους ανέμους (>7 μποφόρ ριπές), και μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Παρακάτω ο χάρτης πιθανότητας καταιγίδων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *