Σχεδόν ανοιξιάτικο το προσεχές πενθήμερο και πιθανή επιστροφή του χειμώνα στο βάθος(;) – Προσέγγιση για το υπόλοιπο του Φεβρουαρίου

Μετά το παρατεταμένο ψύχος που απασχόλησε τη χώρα μας , οι χειμερινές συνθήκες των τελευταίων ημερών αναμένεται να λάβουν τέλος , έστω και πρόσκαιρα , από αύριο , με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα επικρατεί κρύο το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Έτσι από αύριο και μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται ένα ”ανοιξιάτικο” διάστημα στο σύνολο της χώρας με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Κρύο θα επικρατεί το βράδυ και νωρίς το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά.

Πρόσκαιρη μεταβολή με πτώση της θερμοκρασίας , φαίνεται να μας απασχολεί τη Τρίτη και τη Τετάρτη , η οποία πιθανότατα δε θα δώσει σημαντικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας , ωστόσο δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει η έκβασή της.

Έντονη κινητικότητα αναμένεται προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας στην ευρωπαική ήπειρο , όπου ψυχρότερες αέριες μάζες , άγνωστης προς ώρας , δυναμικής φαίνεται να απασχολούν αρχικά κεντροδυτικότερα τμήματα της Ευρώπης , που ίσως σε δεύτερο χρόνο επηρεάσουν και τη περιοχή μας , ωστόσο είναι πολύ μακριά για να αναφερθεί κάτι με βεβαιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χειμώνας δεν έχει πει ακόμα τη τελευταία του λέξη , ανεξαρτήτως του εάν και πόσο θα επηρεαστεί η χώρα μας στα τέλη του Φλεβάρη – αρχές του Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *