Με άρωμα χειμώνα ρίχνει αυλαία ο Γενάρης…

Μετά από ένα διάστημα με νοτιάδες κι αρκετές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ο Φεβρουάριος φαίνεται να ξεκινά με χειμερινές διαθέσεις.

Για την Τρίτη 31/1/2023 αναμένεται σύντομη μεταβολή του καιρού από τα Βορειοδυτικά προς τα Νοτιοανατολικά, με βροχές στα πεδινά ή και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Πιο αναλυτικά, έως τις προμεσημβρινές ώρες, βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά τμήματα της χώρας, από την Ήπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των προαναφερθέντων τμημάτων, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο (~600μ), όπως και στη Θράκη (~400μ).
Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός, αρχικά, θα είναι καλύτερος, με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν.

Από το μεσημέρι έως και το τέλος της ημέρας, ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας, με εξαίρεση το Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο όπου τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως το απόγευμα (πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Αχαΐας και της Κορινθίας).
Στην υπόλοιπη ανατολική ηπειρωτική χώρα, αναμένεται πέρασμα από μπόρες βροχής στα πεδινά και χιονιού στα ορεινά – ημιορεινά (~700μ).
Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα επιδεινωθεί μετά το μεσημέρι με βροχές ή και τοπικές καταιγίδες, με έμφαση την Κρήτη, όπου θα χιονίσει και στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν Βόρειοι – Βορειοδυτικοί με γρήγορη ενίσχυση στα 6-7bf.

Η θερμοκρασία, σε μικρή περαιτέρω πτώση, θα αγγίξει στα βόρεια τους 8-9°C (σε Θράκη & Δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3°C χαμηλότερη), στα δυτικά τους 10-12°C, στα κεντρικά κι ανατολικά ηπειρωτικά τους 9-10°C και τέλος στα νησιά του Αιγαίου τους 11-12°C.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (Πάρνηθα, Κιθαιρώνας, Πεντέλη, Υμηττός) με ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800μ. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι στα 5-6bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πρόσκαιρα έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί στα 5-6bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *