Σοβαρή κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια αύριο Πέμπτη 26/01/23 στη χώρα μας – Αναλυτική πρόγνωση

Η πρώτη χειμερινή κακοκαιρία του φετινού πολύ ήπιου χειμώνα άρχισε να μας επηρεάζει από σήμερα και από τα δυτικά , ενώ αύριο αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα με βροχές , καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Αναλυτικότερα για αύριο Πέμπτη:

Ξημέρωμα – πρώτες πρωινές ώρες : Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο , την Ήπειρο , τη δυτική Στερεά , τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Βροχές μέτριας εώς ισχυρής έντασης θα εκδηλώνονται στην υπόλοιπη Πελοπόννησο , την υπόλοιπη Στερεά , στη Θεσσαλία και στο σύνολο της Μακεδονίας.

Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά πάνω από τα 1300μ στη Πελοπόννησο , πάνω από τα 1000-1200μ στη Στερεά , πάνω από τα 400-700μ στη Θεσσαλία και πάνω από τα 400μ στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας. Το πρωί αναμένεται οι χιονοπτώσεις να κατέβουν πρόσκαιρα και εώς τα 200μ στη κεντρική Μακεδονία για μερικές ώρες. Πιθανότητα να χιονίσει πρόσκαιρα υπάρχει σε πεδινές περιοχές στη κοιλάδα του Αξιού.

Μεσημέρι – απόγευμα : Τα φαινόμενα αναμένεται να κινηθούν ανατολικότερα και να ενταθούν , κι έτσι αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σχεδόν στο σύνολο της Πέλοποννήσου , στη κεντρική και ανατολική Στερεά , στην Εύβοια , τις Σποράδες , σταδιακά σε Κυκλάδες και δυτική Κρήτη , ενώ οι βροχές θα ενταθούν και στο σύνολο της Θεσσαλίας όπως και στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βροχές θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και στη Θράκη.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της Πελοποννήσου ενώ στη κεντρική Στερεά θα κατέβουν στα 900-1000μ , στη Θεσσαλία στα 300-500μ και στη Μακεδονία από τα 500-700μ και πάνω.

Βραδινές ώρες : Τα φαινόμενα θα επιμείνουν στις περισσότερες περιοχές τις πρώτες βραδινές ώρες , ενώ σταδιακή εξασθένηση τους αναμένεται στη δυτική – βορειοδυτική χώρα με τοπικές καταιγίδες μόνο στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Παράλληλα οι καταιγίδες θα κινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τις Κυκλάδες , τη Κρήτη , τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Ισχυρές βροχές αναμένονται και σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται όσο βαδίζουμε προς την αλλαγή της ημέρας στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι νοτιάδες στα πελάγη , τοπικά ισχυροί , στα 7-8 και στο Αιγαίο εώς 9 μποφόρ. Στη βόρεια χώρα βόρειοι – βορειανατολικοί τοπικά στα 5-6 μποφόρ στο Θερμαικό.

Η θερμοκρασία σε πτώση , δε θα ξεπεράσει τους 5-7 στη κεντροβόρεια χώρα , εώς 10-12 στα ανατολικά ηπειρωτικά , στους 14 στη δυτική χώρα ενώ στο κεντρονότιο Αιγαίο και τη Κρήτη στους 16-19 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *