Έκτακτη πρόγνωση έντονων καιρικών φαινομένων για την Αττική -26/01

Ατμοσφαιρική διαταραχή με χαρακτηριστικά οπισθοδρομούντως συστήματος οργανώνεται στα ανοιχτά της Σικελίας συνοδευομένη από εκτεταμένες μετωπικές επιφάνειες. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές , πυκνά χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη θα συνθέσουν το σκηνικό της νέας μεταβολής του καιρού.

Στην Αττική, αύριο Πέμπτη, αναμένεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με τις νεφώσεις να πυκνώνουν από τα δυτικά και τις πρωινές ώρες να ξεκινούν να εκδηλώνονται βροχές, αρχικά ποτιστικού τύπου. Από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα, τα φαινόμενα δείχνουν να σοβαρεύουν , αρχικά στη δυτική Αττική και τα δυτικά τμήματα των Αθηνών και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού, ειδικά από το Λεκανοπέδιο και βορειότερα. Έτσι, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με κύριο χαρακτηριστικό τις μεγάλες ραγδαιότητες, ενώ οι άνεμοι πρόσκαιρα θα ενισχυθούν , καταγράφοντας τοπικά μεγάλες ριπές.

Το μέτωπο αυτό των καταιγίδων δείχνει να κινείται αργά με αποτέλεσμα τα ισχυρά φαινόμενα να έχουν διάρκεια , αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα πλημμυρικών επεισοδίων.

Υγρασιόγραμμα Αθήνας – GFS 00Ζ 25/01/2023

Το υγρασιόγραμμα πάνω από την περιοχή των Αθηνών μας δείχνει πόσο κορεσμένη θα είναι η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών αύριο.

Τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν ανατολικότερα.

Παρατίθεται ενδεικτικός χάρτης από το μοντέλο καταιγίδων του citizenweather.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *