Τοπικές βροχές και σταδιακή υποχώρηση των αφύσικα υψηλών θερμοκρασιών – Πρόγνωση καιρού 18/12/2022

Υποχωρούν οι αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή που διανύουμε από αύριο το απόγευμα και παράλληλα θα εκδηλωθούν και τοπικές βροχές.

Αναλυτικότερα ,για αύριο Κυριακή , τη νύχτα και νωρίς το πρωί αναμένονται τοπικά πυκνές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες κυρίως σε πιο ηπειρωτικές περιοχές.

Από τις προμεσημβρινές ώρες και σταδιακά μέχρι το απόγευμα ,αναμένεται να συννεφιάσει από βορρά προς νότο , με εξαίρεση το νότιο Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι σε δυτική Στερεά , Ήπειρο και σε τμήματα της Θεσσαλίας. Μέχρι το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται και σε κεντρική κι ανατολική Μακεδονία , στη Θράκη , στα νησιά του βόρειου κι ανατολικού Αιγαίου , στην Εύβοια , τη Θεσσαλία και τη κεντρική Στερεά.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας από το βράδυ και έπειτα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν , φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία σε πτώση από το μεσημέρι και από τα βόρεια , ωστόσο στα κεντρονότια ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 20-21 βαθμούς νωρίς το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια αργά το βράδυ. Οι άνεμοι βοριάδες στα 3-5 και από το βράδυ τοπικά 6-7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 11 εώς 21 βαθμούς κελσίου με πτώση από το βράδυ.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται νεφελώδης καιρός με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 εώς 15 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *