Ο καιρός το Σάββατο 17/12/2022

Επιμένει ο υγρός και ιδιαίτερα ζεστός, για την εποχή, καιρός το επόμενο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας.

Γι’ αύριο Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις ανά διαστήματα πυκνότερες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν μόνο στα νησιά του Βορείου Ιονίου και στην Ήπειρο έως και τις μεσημβρινές ώρες.
Χαμηλές νεφώσεις κι ομίχλες θα σχηματιστούν σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και του βορειοδυτικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι στα ανοιχτά του Ιονίου και του Αιγαίου θα πνέουν Νότιοι στα 5-6bf, ενώ πιο εξασθενημένοι θα είναι στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και σε κόλπους (Κορινθιακός, Θερμαϊκός, Παγασητικός κλπ.)

Η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα αγγίξει στα βόρεια τους 16-18 βαθμούς κελσίου (στις περιοχές όπου θα επικρατήσουν χαμηλές νεφώσεις θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), ενώ στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα τους 20-23 βαθμούς κελσίου (στη βόρεια Κρήτη ίσως και λίγο παραπάνω).

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, πυκνότερες τις πρωινές ώρες, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τις πρωινές ώρες αναμένεται αυξημένη σχετική υγρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι στα 4-5bf στον Σαρωνικό, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, ανά διαστήματα πυκνότερες, ενώ τις πρωινές ώρες ευνοείται ο σχηματισμός ομιχλών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *