Επιδείνωση του καιρού στα δυτικά αύριο Κυριακή 04/12/2022

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει αύριο ο καιρός στη δυτική χώρα , ενώ πιο πρόσκαιρα τοπικά φαινόμενα θα επηρεάσουν κι άλλες περιοχές ανατολικότερα.

Πιο αναλυτικά , για αύριο Κυριακή ήδη από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται βροχές και τοπικές καταιγίδες να επηρεάζουν το βόρειο Ιόνιο και τμήματα της Ηπείρου. Κατά τις πρωινές – προμεσημβρινές ώρες αναμένεται επιδείνωση στο σύνολο του Ιονίου ,στην Ήπειρο , στη δυτική Στερεά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στο κεντρικό Ιόνιο. Βροχές ασθενούς εώς μέτριας έντασης αναμένονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία , στη Θεσσαλία , στη Στερεά και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Μέχρι το βράδυ τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στο κεντρονότιο Ιόνιο , στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο , ενώ βροχές ασθενούς εώς μέτριας έντασης θα εκδηλώνονται στη κεντρική Στερεά , στη Θεσσαλία και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στο Ιόνιο στα 5-6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις στα 3-4 και στα βορειότερα εώς 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί σημαντικά αγγίζοντας τους 16-17 το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές και εώς 13-14 στα βορειότερα τμήματα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία απο 11 εώς 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται νεφελώδης καιρός με πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις απογευματινές – βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εώς 13 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *