Σοβαρή επιδείνωση του καιρού στην Αττική αύριο Τετάρτη 30/11- Αναλυτική Πρόγνωση

Κακοκαιρία θα επηρεάσει την Αττική αύριο Τετάρτη με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών να είναι σταδιακή αλλά σημαντική.

Έτσι, ο καιρός θα ξεκινήσει ψυχρός και συννεφιασμένος με τοπικές ασθενείς βροχές, αλλά κατά τις προμεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις στα νότια και δυτικά θα πυκνώσουν περαιτέρω και οι βροχές θα ενταθούν. Το μεσημέρι-απόγευμα , καταιγίδες- κατά διαστήματα ισχυρές – αναμένονται στο Σαρωνικό, τα δυτικά και νότια παράκτια και εν συνεχεία και στα νοτιοανατολικά , κυρίως περιμετρικά του λεκανοπεδίου με τάση να εισχωρήσουν ενδότερα, κυρίως στα δυτικά, ενώ βροχές-παροδικά αξιόλογες– θα σημειώνονται στα υπόλοιπα τμήματα.

Προβλεπόμενη ηλεκτρική δραστηριότητα – μεσημέρι Τετάρτης(κύκλος 12ζ Τρίτης 29/11)

Στη συνέχεια, είναι πιθανό να υπάρξει ένα μικρό χρονικό διάστημα με ασθενή ή και καθόλου φαινόμενα, το οποίο όμως θα δώσει τη θέση του σε σημαντική υποτροπή του καιρού κατά τη διάρκεια της νύχτας, από νότο προς βορρά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σε αυτή τη φάση , η οποία αφορά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οι καταιγίδες θα έχουν πιο οργανωμένο και γενικευμένο χαρακτήρα, αυξάνοντας την πιθανότητα για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στην Αθήνα. Προοδευτικά, ο καιρός θα ανοίξει αν και θα παραμείνει άστατος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Προβλεπόμενη ηλεκτρική δραστηριότητα- Μεσάνυχτα Πέμπτης ( κύκλος 00ζ Τρίτης 29/11)

Αύριο Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως μέτριοι, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς και τη νύχτα σε νότιους, πρόσκαιρα ισχυρούς , με θυελλώδεις ριπές όπου αναπτύσσονται καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 9 έως 16 oC.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *