Πρόσκαιρη βελτιώση του καιρού την Τρίτη

Μετά την χειμερινή αίσθηση των δύο τελευταίων ημερών, πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση του καιρού την Τρίτη, καθώς από αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη αναμένονται, αρχικά, καλές καιρικές συνθήκες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
Περισσότερες θα είναι οι νεφώσεις στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες έως και το μεσημέρι. Τοπικές βροχές στα πεδινά κι ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν το πρωί στην Εύβοια και στην Ανατολική Μακεδονία.

Από το απόγευμα αναμένονται περισσότερες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ το βράδυ βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του νοτίου Ιονίου, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, στην κεντρική, δυτική και νότια Πελοπόννησο και στη δυτική Κρήτη, ενώ περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται και στην υπόλοιπη χώρα από το ξημέρωμα της Τετάρτης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά Ανατολικοί στα 4-5bf με ενίσχυση το βράδυ στα 7-8bf, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν Βορειοανατολικοί στα 5-6bf και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο έως 7bf.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει στα δυτικά τους 15 με 16 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά και βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς κελσίου και στα ανατολικά και νότια τους 15 με 17 βαθμούς κελσίου.
Νωρίς το πρωί και το βράδυ το κρύο θα είναι αισθητό σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου θα σημειωθεί και παγετός.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες αρχικά στα βόρεια κι ανατολικά του νομού, με πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές κι ασθενή χιονόπτωση στην κορυφή της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σε όλο το νομό, ενώ επιδείνωση αναμένεται από το ξημέρωμα της Τετάρτης. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί στα 4-5bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου (στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί στα 3-4bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *