Βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά τις επόμενες ώρες και αύριο, Δευτέρα 28/11/2022

Τις επόμενες ώρες και όσο βαδίζουμε προς το βράδυ, τα φαινόμενα αναμένεται να αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία όπου θα εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης. Οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία θα κατέλθουν πρόσκαιρα έως και τα 700-800 μ., ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία έως τα 800-900 μ. Στη Θεσσαλία οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται πάνω από τα 900-1000 μ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ξημέρωμα γενικευμένες βροχές θα επηρεάζουν τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά, καθώς και το Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο.

Το πρωί τα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως τη Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και την Ανατολική Στερεά και τα πιο βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ τοπικές έντονες βροχές θα σημειώνονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η προβλεπόμενη κατανομή των φαινομένων νωρίς το πρωί της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON-EU

Το μεσημέρι βαθμιαία οι βροχές και οι τοπικές χιονοπτώσεις θα εξασθενούν από τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και ο κύριος όγκος των φαινομένων θα επικεντρώνεται ανατολικότερα, εντός του Αιγαίου, στις Σποράδες και στην Ανατολική Στερεά.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάζουν πλέον μόνο τη Θράκη, το Αιγαίο και ορισμένα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που μέσα στη μέρα θα δώσουν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τοπικές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν στην κορυφή της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *