Πρόγνωση καιρού Τρίτη 22/11/2022

Βαρομετρικό χαμηλό, στην περιοχή της Ιταλίας, αναμένεται να βαθύνει αρκετά (έως 985 hPa) το ερχόμενο εικοσιτετράωρο και σταδιακά θα κινηθεί προς τα Βαλκάνια, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας. Έτσι, μετά από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, αναμένεται σημαντική επιδείνωση εκ νέου από τα δυτικά, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά, η Τρίτη θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα βορειοδυτικά αρκετά γρήγορα θα πυκνώσουν. Παροδικές μπόρες είναι πιθανό να σημειωθούν μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, το βόρειο Ιόνιο και τα ορεινά της Ηπείρου.

Σταδιακά από το μεσημέρι, ο καιρός θα επιδεινωθεί πρώτα στα βορειοδυτικά και μέχρι το βράδυ και στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας (εκτός της ανατολικής Θράκης) με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν θα είναι ισχυρές σε τοπικό επίπεδο, με έμφαση στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική – βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν προς το απόγευμα, και το βράδυ θα δώσουν τοπικές, αρχικά, βροχές. Εδώ ο καιρός θα επιδεινωθεί, πρόσκαιρα, το ξημέρωμα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου.

Οι άνεμοι στο θα πνέουν στο Ιόνιο Δ-ΝΔ αρχικά στα 4-5bf, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε Ν-ΝΔ στα 8-9bf, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ΝΔ στα 5-6bf, με περαιτέρω ενίσχυση το απόγευμα στα 7-8bf.

Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα αγγίξει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 15-17°C, ενώ στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα τους 19-21°C.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το απόγευμα. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Δ-ΝΔ στα 3-4bf , στρεφόμενοι σε Ν-ΝΔ στα 7-8bf από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές ή και παροδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ στα 3-4bf, με σταδιακή ενίσχυση στα 6-7bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *