Εντείνεται η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες στη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση

Η δυτική , κεντρική και βόρεια χώρα ήδη επηρεάζονται από διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες και τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες , παίρνοντας μεγαλύτερη έκταση και διάρκεια.

Έτσι , μέσα στις επόμενες ώρες , οργανωμένη γραμμή καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει αρχικά το Ιόνιο , την Ήπειρο , τη δυτική Στερεά και τη Πελοπόννησο ( με έμφαση τα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα). Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο , την Ήπειρο και τα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Μέχρι το βράδυ , αναμένεται να επηρεαστούν από μπόρες ή τοπίκές καταιγίδες τα κεντρικά και βόρεια της χώρας και συγκεκριμένα η Μακεδονία (όπου αναμένονται τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά και ανατολικά της) , η Θράκη , η Θεσσαλία , η Εύβοια, η υπόλοιπη Στερεά (με έμφαση τα ανατολικότερα τμήματα) και ενδεχομένως πρόσκαιρα οι δυτικές Κυκλάδες και τα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης. Οι τοπικά έντονες καταιγίδες θα συνεχίζουν παράλληλα να επηρεάζουν το σύνολο της δυτικής χώρας (Ιόνιο , δυτική Στερεά , Ήπειρος , δυτική Πελοπόννησος).

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν , πνέοντας από νότιες διευθύνσεις αγγίζοντας τα 7-8 και τοπικά 9-10 μποφόρ στα πεελάγη και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα , παρουσιάζοντας πτώση από τα δυτικά προς τα ανατολικά τις νυχτερινές ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *