Πρόγνωση καιρού Αττικής για αύριο Κυριακή. Έντονη κακοκαιρία από τις επόμενες ώρες.

Η Αττική τους φθινοπωρινούς μήνες ευνοείται συχνά από πολλές κακοκαιρίες που επηρεάζουν αρχικά το Ιόνιο και στην συνέχεια την ανατολική Πελ/σο και μέρος του Αιγαίου.
Αυτή η κακοκαιρία θα είναι μια από τις τυπικές αυτού του είδους, με μια σημαντική διαφοροποίηση. Την εμμονή/διάρκεια στην εκδήλωση των ισχυρών φαινομένων.

Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου θα παρουσιαστούν οι πρώτες βροχές τοπικού αλλά έντονου τύπου, με μικρή πιθανότητα να συνοδεύονται από ηλεκτρικές εκκενώσεις. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά τμήματα του Νομόυ με μικρότερη πιθανότητα για περιοχές ανατολικότερά τους.

Αυτό το μοτίβο των σποραδικών βροχών σε τοπική κλίμακα, θα διατηρηθεί έως και πριν το γεvικευμένο πέρασμα καταιγίδων.
Έτσι λοιπόν κατά ή μετά τις 2-3 το ξημέρωμα, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση σε όλη σχεδόν την Αττική με πέρασμα έντονων καταιγίδων οργανωμένης μορφής, που θα διατηρηθεί για περίπου 1-2 ώρες πάνω από το νομό.

Μετά το πέρασμα θα έχουμε πρόσκαιρη παύση σχεδόν παντού, η οποία όμως δεν θα διατηρηθεί για πολύ. Έτσι, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις μεσημεριανές ώρες, αναμένεται σοβαρή υποτροπή με πιο τοπικές αλλά ισχυρες καταιγίδες , αρχικά στα δυτικά/νότια και εν συνεχεία στα κεντρικά/ ανατολικά του λεκανοπεδίου. Όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα μετακινούνται ανατολικότερα επηρεάζοντας και το υπόλοιπο κομμάτι του νομού με έντονα φαινόμενα.

Κατά τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού, εκτός από τα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού όπου θα έχουμε περάσματα από βροχές τοπικού χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ ενώ τοπικά και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-20 βαθμούς πριν την έλευση των γενικευμένων φαινομένων. Μετά την έλευσή τους, αναμένεται πτώση περίπου 2-3 βαθμών.

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η στασιμότητά τους, ικανή να δώσει αθροιστικά μεγάλα ύψη βροχής, το οποίο συνεπάγεται μικρής ή τοπικά μεγάλης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην αρχική σελίδα , στην ενότητα χάρτες, μπορείτε να δείτε την πρόβλεψη του μοντέλου καταιγίδων – ηλεκτρικής δραστηριότητας για την περιοχή των Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *