Έντονη κακοκαιρία τη Κυριακή 06/11/2022 στη χώρα μας – Αναλυτική πρόγνωση.

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα στη χώρα ήδη από τις πρωινές ώρες κι από τα δυτικά,ενώ μέχρι το βράδυ οι καταιγίδες αναμένεται να ΄΄περπατήσουν΄΄ ανατολικότερα , επηρεάζοντας το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και όχι μόνο.

Αναλυτικότερα , για αύριο Κυριακή :

Ξημερώματα – πρώτες πρωινές ώρες : Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στο Ιόνιο , την Ήπειρο , την Μακεδονία , τη Θεσσαλία , τη Στερεά Ελλάδα , την Εύβοια , το σύνολο της Πελοποννήσου , τις Σποράδες , τις Κυκλάδες και τμήματα της δυτικής και κεντρικής Κρήτης.Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο ,τη δυτική Στερεά ,τη Πελοπόννησο , την ανατολική Στερεά όπως και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας.

Προμεσημβρινές – απογευματινές ώρες : Το σύστημα αναμένεται να κινηθεί σταδιακά ανατολικότερα , επηρεάζοντας το σύνολο της Κρήτης , τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα , καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο , στη Πελοπόννησο , στη Στερεά (με έμφαση τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα) , στην Εύβοια , στις Κυκλάδες , στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα) , στη Μακεδονία (κυρίως σε κεντρική και ανατολική) , όπως και στις Σποράδες. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται σε περιοχές γύρω από το Θερμαικό , στις Σποράδες , στη δυτική-νότια και ανατολική Πελοπόννησο όπως και στις Κυκλάδες.

Βραδινές ώρες : Μέχρι το βράδυ ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ελλάδας , ωστόσο βροχές μέτριας έντασης αναμένεται να συνεχιστούν στη κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία , ενώ βροχές ή τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο βόρειο Αιγαίο , στις Σποράδες , στην ανατολική Στερεά , στην Εύβοια , σε τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης (όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στα δυτικότερα τμήματα αυτής) , όπως και στα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται τοπικά έντονα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις , στο Ιόνιο στα στα 4-5 μποφόρ , στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο νοτιάδες στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 18-19 στις περισσότερες περιοχές το μεσημέρι εξαιτίας των φαινομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *