Κακοκαιρία προ των πυλών. Σάρωμα της χώρας από το χαμηλό “EVA”.

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας αύριο Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, καθώς το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό (ΕVA) που θα σχηματιστεί βορειοδυτικά της χώρας μας αναμένεται να κινηθεί σταδιακά νοτιοανατολικά, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στην Ήπειρο, τη βορειοδυτική Στερεά και το βόρειο Ιόνιο με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν, ενώ αυξημένη θα είναι η σχετική υγρασία.

Χάρτης φαινομένων κατά τις 2 το μεσημέρι.

Ωστόσο, γρήγορα από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα στα δυτικά αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού μιας και θα προσεγγίζει το ψυχρό μέτωπο, οπότε σε όλο το Ιόνιο, τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους, αυξημένη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων ή κι από χαλαζοπτώσεις.
Μπόρες ή και τοπικές διάσπαρτες καταιγίδες θα αρχίσουν να σημειώνονται και στα υπόλοιπα κεντρικά, βόρεια κι ανατολικά τμήματα όσο βαδίζουμε προς το βράδυ.

Χάρτης φαινομένων έως τις 8 το βράδυ.

Τη νύχτα του Σαββάτου και το ξημέρωμα της Κυριακής τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας και την υπόλοιπη ανατολική και βόρεια χώρα.

Χάρτης φαινομένων κατά τις 11 αργά την νύχτα προς ξημέρωμα.

Καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου έως το τέλος της ημέρας, με εξαίρεση την Κρήτη όπου πιθανόν θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ στα 7-8bf στο Ιόνιο και στα 5-6bf στο Αιγαίο, με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα αγγίξει στα δυτικά και βόρεια τους 19-21°C, ενώ στα υπόλοιπα κεντρικά, ανατολικά και νότια τους 22-24°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *