Πρόγνωση καιρού Πέμπτη & Παρασκευή 27-28/10/2022

Με καλές καιρικές συνθήκες θα εορταστεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη χώρα μας, με μόνη παραφωνία την ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο και την επαναφορά της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν πρόσκαιρα σε Θεσσαλία και Μακεδονία. Στα ορεινά αυτών των τμημάτων υπάρχει μικρή πιθανότητα για ψιχάλες ή πρόσκαιρες μπόρες.
Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα 4-5bf στο Ιόνιο και στα 5-6bf στο Αιγαίο, με σταδιακή ενίσχυση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 23-24°C, ενώ στην ανατολική και νότια χώρα τους 25-26°C.

Την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Εξαίρεση θα αποτελούν η Κεντρική Μακεδονία, η Χαλκιδική, η Θεσσαλία, η Β-ΒΑ Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η βόρεια Κρήτη, όπου οι νεφώσεις θα είναι ανά διαστήματα πυκνότερες και δεν αποκλείεται μέχρι το μεσημέρι να ψιχαλίσει ή να βρέξει πρόσκαιρα με έμφαση τα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ στα 4-5bf στο Ιόνιο (στον Πατραϊκό έως 7bf) και στα 7-8bf στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία, σε σταδιακή πτώση, θα αγγίξει στα δυτικά τους 23-24°C, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα τους 20-21°C (στα ορεινά θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες την Παρασκευή στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα 4-5bf με ενίσχυση την Παρασκευή στα 6-7bf, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24°C την Πέμπτη κι από 15 έως 21°C την Παρασκευή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες την Παρασκευή έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν N-NA στα 3-4bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *