Υποχωρεί η κακοκαιριά αύριο Κυριακή 16/10/2022

Πολύ έντονη ήταν η παρουσία της κακοκαιρίας σε αρκετά τμήματα της χώρας μας , με έμφαση το νότιο Ιόνιο και φυσικά τη Κρήτη , όπου δυστυχώς είχαμε και θύμα εξαιτίας των πολύ ισχυρών καταιγίδων. Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν αύριο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές.

Αναλυτικότερα για αύριο Κυριακή , αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις, με εξαίρεση τμήματα της ανατολικής Στερέας και της Εύβοιας όπου μέχρι νωρίς το μεσημέρι ενδέχεται να εκδηλώνονται ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά.

Βροχές ή τοπικές καταιγίδες , αναμένεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Κρήτη και στο νοτιανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και θα περιοριστούν στα βορειότερα τμήματα της Κρήτης και στη Ρόδο.

Οι άνεμοι παραμένουν ενισχυμένοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις στα 7-8 μποφόρ και στο Ιόνιο στα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο , θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20-22 βαθμούς κελσίου , ενώ στη δυτική χώρα τοπικά τους 23-24.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι που ενδέχεται να δώσουν λίγα ασθενή φαινόμενα στα βόρεια του νομού. Από το μεσημέρι σταδιακά θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 4-5 και στα ανατολικά στα 6 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εώς 21 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 εώς 21 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *