Πρόγνωση καιρού Σάββατο 15/10/2022

Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια, με σημαντική ενίσχυση των βοριάδων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη δυτική κεντρική και  βόρεια Ελλάδα, με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες στη Θεσσαλία, τη Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο.
Αντίθετα, στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, από το ύψος της ανατολικής Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις που θα δίνουν ανά διαστήματα βροχές ή και τοπικές καταιγίδες, με έμφαση τις παραθαλάσσιες περιοχές.
Πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στην Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα ηπειρωτικά θα έχουν τάση εξασθένησης από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΒΑ στα 4-5bf, στον Πατραϊκό έως και 6-7bf, ενώ  στο Αιγαίο Β-ΒΑ στα 7-8bf.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει στα δυτικά και βόρεια τους 22-23°C, ενώ στην ανατολική και νότια χώρα τους 19-21°C, λόγω των φαινομένων και των ισχυρών ανέμων.
Στις ορεινές περιοχές θα επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες, με κρύο νωρίς το πρωί και το βράδυ.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες θα είναι αξιόλογες στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Υπαρκτό το ενδεχόμενο και για πρόσκαιρη καταιγίδα στα βορειοανατολικά τμήματα που βρέχονται από τον Ευβοϊκό κόλπο, όπως φαίνεται και στο χάρτη του μοντέλου μας.
Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα 6-7bf και στα ανατολικά έως 8bf.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20°C στο κέντρο της πόλης (στα βόρεια κι ανατολικά θα είναι 3-4°C χαμηλότερη).


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ στα 4-5bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *