Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Τετάρτη 12/10/2022

Γενίκευση της κακοκαιρίας αναμένεται την Τετάρτη 12/10 στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ξημέρωμα περιμένουμε τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ τοπικές μπόρες πιθανόν να σημειώνονται παροδικά σε τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας. Πολύ τοπικά θα σημειώνονται και καταιγίδες στο Ιόνιο.

Το πρωινό ο καιρός θα ακολουθήσει περίπου το ίδιο μοτίβο, ενώ το μεσημέρι θα αναπτυχθούν περαιτέρω νεφώσεις γύρω από τα ορεινά ηπειρωτικά (κυρίως στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο), οι οποίες θα δώσουν παροδικές μπόρες, αρχικά στους ορεινούς όγκους και καθώς βαδίζουμε προς το απόγευμα και σε πιο απομακρυσμένα από αυτούς τμήματα.

Η κατανομή των φαινομένων αργά το μεσημέρι της Τετάρτης σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS

Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μοναδική εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα θα συνεχίζονται με παροδικό και τοπικό χαρακτήρα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφελώδη καιρό. Το μεσημέρι υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα πολύ Δυτικά τμήματα του Νομού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *