Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 01/10/2022

Αρκετά ζεστός καιρός αναμένεται το Σάββατο στη χώρα μας, ενώ από το βράδυ θα επιδεινωθεί σημαντικά στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ πυκνότερες θα είναι αυτές στα βορειοδυτικά.
Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία, με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χώρα οι καλές καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν έως και το τέλος της ημέρας με περισσότερες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ στα 4-5bf στα πελάγη.

Η θερμοκρασία, σε μικρή περαιτέρω άνοδο, θα αγγίξει στα δυτικά και βόρεια τους 30-31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα κεντρικά, ανατολικά και νότια τους 33-35 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, το πρωί η ψύχρα θα είναι έντονη, κυρίως στις ορεινές περιοχές, λόγω της αυξημένης σχετικής υγρασίας.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ στα 3-4bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης (στα βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ στα 3-4bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου με αυξημένη την σχετική υγρασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *