Πανελλαδική Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Στα δύο φαίνεται να χωρίζεται η χώρα μας το Σάββατο, καθώς μια ατμοσφαιρική διαταραχή θα προσεγγίσει τα βορειοδυτικά κάνοντας τον καιρό ιδιαίτερα άστατο, ενώ στα κεντρικά, ανατολικά και νότια η ζέστη για την εποχή και τα υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας θα παραμείνουν.

Πιο αναλυτικά, για το Σάββατο 17/9/2022 αναμένεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Εξαίρεση θα αποτελούν, αρχικά, το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία όπου οι νεφώσεις θα είναι πυκνότερες και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν και νοτιότερα επηρεάζοντας τις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ήπειρος, Δυτική Θεσσαλία, Δυτική Στερεά, ΒΔ Πελοπόννησος). Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι έντονα σε τοπικό επίπεδο και να συνοδεύονται κι από χαλαζοπτώσεις, ενώ φαίνεται να απασχολούν αυτά τα τμήματα και τις νυχτερινές ώρες.
Πιο τοπικές μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θεσσαλία τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ στα 5-6bf στα πελάγη, ενώ και στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται ενίσχυση των ΝΔ ανέμων στα 6-7bf.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα αγγίξει στα βόρεια, κεντρικά, ανατολικά και νότια τους 34-35°C, σε τοπικό επίπεδο και 1-2°C περισσότερο, ενώ στα δυτικά πριν την έλευση των φαινομένων θα προλάβει η θερμοκρασία να αγγίξει τους 31-32°C, με σταδιακή πτώση στην συνέχεια.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ στα 4-5bf στον Σαρωνικό, ενώ στον Κορινθιακό πρόσκαιρα έως 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32°C στο κέντρο της πόλης και τις παράκτιες περιοχές, ενώ βορειότερα κι ανατολικότερα του κέντρου θα είναι 2-3°C υψηλότερη. Σε υψηλά επίπεδα θα είναι και η σχετική υγρασία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν μπόρες ή και πρόσκαιρη καταιγίδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ στα 3-4bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31°C με αυξημένη την σχετική υγρασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *