Κύμα καύσωνα για την εποχή μέσα στον Σεπτέμβριο – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 15-17/09/2022

Όψιμο κύμα ζέστης για την εποχή αναμένεται να επηρεάσει σταδιακά τη χώρα , από αύριο 15/09 και με διάρκεια σχεδόν τριών ημερών , με θερμοκρασίες που δε θα θυμίζουν σε τίποτα την περίοδο που διανύουμε. Κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται τη Παρασκευή και το Σάββατο ενώ από τη Κυριακή αναμένεται υποχώρηση του υδραργύρου από τα βορειοδυτικά της χώρας.

Αναλυτικότερα , για το επόμενο τριήμερο :

Πέμπτη 15/09 : Λίγες νεφώσεις στα βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο , θα φτάσει τους 34-36 στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και τοπικά ίσως και τους 37-38 σε κλειστές ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί.

Παρασκευή 16/09 : Λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια που τοπικά θα αυξηθούν από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο , θα φτάσει τους 37-39 στα ανατολικά ηπειρωτικά και τοπικά εώς και 40 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας , όπως και σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 4-5 μποφό τοπικά.

Σάββατο 17/09 : Καλός καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά – βορειοδυτικά τμήματα της χώρας από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά – βορειοδυτικά , ενώ θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά ηπειρωτικά , αγγίζοντας και πάλι τους 38-40 βαθμούς τοπικά , με έμφαση εσωτερικές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβολητοί στα ηπειρωτικά , ενώ στα πελάγη από νοτιοδυτικές διευθύνσεις που από το βράδυ θα ενισχυθούν.

Αττική : Καλός ο καιρός στην Αττική όλο το τριήμερο , με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 34-36 βαθμούς τη Παρασκευή και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές , ενώ στα παραθαλάσσια 2-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί.

Θεσσαλονίκη : Αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 33-34 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές του νομού. Οι άνεμοι ασθενείς από νότιες διευθύνσεις.

Σταδιακή αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τη Κυριακή από τα δυτικά – βορειοδυτικά της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *