Έντονα καιρικά φαινόμενα αύριο Τετάρτη 24/08/2022 στη χώρα μας.

Οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας το τελευταίο διήμερο , αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο επηρεάζοντας περισσότερες περιοχές και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Αναλυτικότερα , μέσα στο ξημέρωμα και βαδίζοντας στις πρωινές ώρες , βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στις Σποράδες , στο σύνολο της Θεσσαλίας (με έμφαση τα ανατολικότερα τμήματα) , σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία με έμφαση τα παραθαλάσσια τμήματα και κυρίως στη Χαλκιδική , στην κεντρική και ανατολική Στερεά , στην Εύβοια , στην ανατολική-βορειανατολική και νότια Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες με έμφαση τα δυτικότερα τμήματα αυτών. Ισχυρό πέρασμα καταιγίδων αναμένεται και στο σύνολο της Κρήτης. Διάσπαρτες μπόρες ή σύντομες καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε τμήματα του Ιονίου.

Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες , καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, επηρεάζοντας την Ήπειρο , τη Μακεδονία , τη Θράκη , το σύνολο της Θεσσαλίας με έμφαση τα δυτικότερα τμήματα , το σύνολο της Στερεάς Ελλάδας , την Εύβοια και τη Πελοπόννησο. Ισχυρές κατά διαστήματα καταιγίδες θα εκδηλώνονται και στο εσωτερικό της Κρήτης, ενώ μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν σύντομες αλλά ισχυρές καταιγίδες στις Κυκλάδες , τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές μπόρες ή καταιγίδες αναμένονται και στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου.

Μέχρι το βράδυ , τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και θα σταματήσουν. Τοπικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε τμήματα τις δυτικής και ανατολικής Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς. Όσο βαδίζουμε προς τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες , σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται στο σύνολο του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου , της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας , της Θράκης , της ανατολικής Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Τοπικές μπόρες ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε τμήματα του κεντρικού και νοτίου Ιονίου.

Τονίζεται ότι σε πολλές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του βορείου/κεντρικού Αιγαίου οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από μεγάλα ποσά βροχής, ικανά να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε ευρεία κλίμακα.

Οι άνεμοι από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις , στα 3-4 μποφόρ τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *