Επικίνδυνη μεταβολή του καιρού και για την Αττική. Πρόγνωση καιρού για αύριο 23/08/2022.

Επικίνδυνη μέρα η αυριανή για την Αττική. Ήδη από τις πρωινές ώρες θα έχουμε τοπικές βροχές (μικρή πιθανότητα καταιγίδας) στα παράκτια του νόμου, κυρίως στα ενδότερα του Σαρωνικού. Από νωρίς το μεσημέρι, θα παρουσιάσει ο καιρός σοβαρότατη και επικίνδυνη μεταβολή με βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από τα ανατολικά νοτιοανατολικά του νόμου και σταδιακά θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Τα νοτιοδυτικά προάστια έχουν μεγάλη πιθανότητα να μην επηρεαστούν από τα φαινόμενα αυτά όπως και τμήμα των δυτικών προαστίων. Στις υπόλοιπες περιοχές με έμφαση τα ανατολικά-βορειοανατολικά-βόρεια του νόμου (και λεκανοπεδίου), αναμένεται εξαιρετικά επικίνδυνη καταιγίδα (με την μορφή πολυκυτταρου), με ισχυρότατες και επίμονες βροχές στις περιοχές που αυτή θα αναπτυχθεί. Και στην δυτική αττική αναμένεται επιδείνωση από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά από το απόγευμα θα υπάρξει ύφεση όμως το βράδυ θα έχουμε κυρίως στα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς τοπικά ενώ οι άνεμοι θα είναι εξαιρετικά ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.
Παρακάτω ο χάρτης πιθανότητα καταιγίδας για αύριο 23/08.

Επίσης να τονιστεί πως τοπικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατηρηθεί χαλάζι μεγάλης διαμέτρου (>2εκ), όπως και εξαιρετικά ισχυρά καθοδικά (70χλμ/ώρα ριπές την ώρα της καταιγίδας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *