Υψηλές θερμοκρασίες,σκόνη και τοπικές βροχές – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 30-31/3/2022

Η άνοδος της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών,προσπαθεί να μας θυμήσει ότι βρισκόμαστε στην άνοιξη,ωστόσο οι αραιές συννεφιές και η σκόνη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη χώρα και μάλιστα αναμένεται κορύφωση του φαινομένου τις επόμενες μέρες.

Πιο αναλυτικά,σήμερα Τετάρτη,οι αραιές συννεφιές και η σκόνη θα παραμείνουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και μέχρι αργά το βράδυ,και στις υπόλοιπες περιοχές της δυτικής χώρας και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου,την ‘Ηπειρο,τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19-20 βαθμούς στα περισσότερα ηπειρωτικά το μεσημέρι και οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις ασθενείς εώς μέτριοι,ενώ θα ενισχυθούν στα πελάγη τις βραδινές ώρες.

Τη Πέμπτη,ήδη από το ξημέρωμα,τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στις ίδιες περιοχές ενώ λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην ανατολική Στερεά,τη Θεσσαλία και στα περισσότερα τμήματα της Μακεδονίας.Μετά από μια πρόσκαιρη βελτίωση τις πρωινές ώρες,νέο πέρασμα βροχών και τοπικών καταιγίδων αναμένεται από το μεσημέρι και πάλι με έμφαση το κεντροβόρειο Ιόνιο,την Ήπειρο,ενώ βροχές θα εκδηλωθούν και στη Πελοπόννησο,τη δυτική-κεντρική Στερεά και προς το βράδυ και σε κεντρική-ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι νοτιάδες ενισχύονται και θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη,ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα,ξεπερνώντας και τους 20 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *